MEGHÍVÓ

A Baranya megyei Fogyasztóvédelmi Egyesület nyílt fórumot tart az egyesület tagjai és a fogyasztók részére 2018. október 29-én 13:30 órakor Pécsett, az Apáca utca 15. tanácsteremben (földszint).

A teljes meghívó megtekinthető ide kattintva.

Tovább olvasom >>

AKTUÁLIS

Felhívjuk a Fogyasztók figyelmét, hogy az új tanév elkezdődött és az azzal kapcsolatos fogyasztói jogok külön nem kerültek nevesítve a jogszabályokban, hanem az általános szavatossági jogok érvényesek a megvett iskolatáska, tornacipő és egyéb (iskolai) termékkel kapcsolatban. Bővebben lásd itt a honlapunkon felső menüsor: Gyakori kérdések, Mit kell tudni az érvényes szavatosságról? cím alatt.

Tovább olvasom >>

Közérdekű tájékoztatás

Felhívjuk a tisztelt lakosság figyelmét két olyan jelenségre, melyekkel gyakran találkoztunk az elmúlt időszakban.

Terjedőben van egy módszer, amit felújítással, ill. gázszivárgást jelző készülék beépítésével kapcsolatban alkalmaznak. A vállalkozás képviselője megjelenik a fogyasztó lakásán, hogy felmérje a végzendő munkát. Egy kis területet valóban fel is mérnek, majd a várható bekerülési összeg felét leszámlázzák felmérési díj címen. Ez nem előleg, még csak nem is foglaló, hanem az elvégzett munka díja, amit a fogyasztó akkor sem igényelhet vissza, ha eláll szerződéskötési szándékától.

Tovább olvasom >>

MEGHÍVÓ

Tisztelettel meghívjuk Önt a Baranya megyei Fogyasztóvédelmi Egyesület Fogyasztók Világnapja alkalmából tartandó fogyasztóvédelmi fórumára.

A rendezvényt 2018. március 12-én 14 órai kezdettel tartjuk Pécsett a Civil Közösségek Pécs Szent István tér 17. alatti székházában.

A teljes meghívó megtekinthető ide kattintva.

Tovább olvasom >>

FELHÍVÁS „Vásárolj okosan, tudatosan!” vetélkedő jelentkezőinek

FELHÍVÁS „Vásárolj okosan, tudatosan!” vetélkedő jelentkezőinek Egyesületünk 2018. március 26-án 9:00 órai kezdettel rendezi meg a „Vásárolj okosan, tudatosan” vetélkedőt a megyei középiskolák tanulói számára. Helyszín: Pécs, Király utca 44. (Baptista Szeretetszolgálat EJSZ Széchenyi István Gimnázium) Verseny időtartama: kb. kettő óra A versenyen 5 fős csapatok vehetnek részt (csak diákok lehetnek csapattagok, a kísérő tanár […]

Tovább olvasom >>

Tudatos vásárlót nevelnek fiatal diákokból

Új néven és új szervezeti formában, de a korábbihoz hasonló feladatokkal és tevékenységi körrel működik a Baranya Megyei Fogyasztóvédelmi Egyesület Pécsett, az Apáca utca 15-ben. Mint Horváth Lászlóné, elnök elmondta, a változtatást, az önállósulást elsősorban a pályázati lehetőségek gyorsabb és hatékonyabb kihasználása, ezáltal az egyesület működési körülményeinek javítása, és a támogatókkal való szorosabb kapcsolattartás indokolta.

Tovább olvasom >>