Középiskolásoknak, nem középiskolás fokon a tudatos vásárlásról

A Baranya Megyei Fogyasztóvédelmi Egyesület egyik legfontosabb feladatának tekinti a tudatos fogyasztóvá válás elősegítését a fiatal korosztály körében – tudatta lapunkkal levelében az érdekvédelmi tömörülés. Tájékoztatójuk így folytatódik:

Ennek érdekében a megye középfokú oktatási rendszerében tanuló diákoknak – vetélkedőre felkészítően – „Vásárolj okosan, tudatosan!” címmel előadásokat szervez. A sorozatot az „Emberi Erőforrások Minisztériumának Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Nemzeti Együttműködési Alap” támogatása teszi lehetővé.

E program keretében a Mohácsi Kisfaludy Károly Gimnázium 11. és 12. évfolyamán tanuló diákokkal találkoztak az egyesület munkatársai, tájékoztatva a tizenéveseket a fogyasztói jogokról, a biztonságos vásárlás folyamatáról és az elektronikus kereskedelemmel kapcsolatos tudnivalókról egyaránt. Az előadást gyakorlatias kérdések és az azokra adott válaszok egészítették ki többek között arról, hogy mi jellemzi a tudatos vásárlót és mi a teendő, ha például hibás terméket vásárolnak. A programot megyei vetélkedő zárja jövő márciusban.

A levél arra is kitér: a Baranya Megyei Fogyasztóvédelmi Egyesület feladatának tekinti továbbá, hogy Mohács város lakosságának mint fogyasztóknak segítséget nyújtson a kereskedelmi és szolgáltatási területen előforduló vitás ügyek rendezésében. Ennek érdekében az egyesület tanácsadója, Millich Györgyné minden szerdán délelőtt 8.00-12.00 óráig a Mohácsi Járási Hivatalban tanácsadást tart (Széchenyi tér 3. – emeleti tárgyalóterem). E tevékenységet Mohács Város Önkormányzatának támogatása teszi lehetővé.

Az egyesület feladatairól, aktuális híreiről, továbbá elérhetőségéről a www.bafe.hu oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők – zárul a fogyasztóvédők levele.

Forrás: mohacs.hu